(FAQ) Često postavljana pitanja

Prije nego nas kontaktirate pregledajte našu bazu odgovora na najčešća postavljena pitanja vezano za objavljivanje oglasa na našim stranicama. Ako među njima ne pronađete zadovoljavajući odgovor slobodno nas kontaktirajte na info@pijaca.eu.

Postavite oglas u svega par koraka

Postavljanje oglasa na Posavski oglasnik je vrlo jednostavno i brzo. Dovoljno da pratite korake i upute koje dobijete kod svakog koraka prilikom postavljanja oglasa.

Postavite jasan i precizan naslov

Vrlo važan dio sadržaja oglasa je naslov. Nedvosmislen i jasan naslov koji najbliže opisuje proizvod najbolje će pozicionirati proizvod prilikom pretrage Oglasnika.

Opis oglasa

U predviđeno polje unesite što više informaci jao vašem proizvodu ili o onomu što oglašavate. Važno je da navedete točne i istine informacije o proizvodu ili usluzi. Što bolje opišete proizvod imat ćete veće šanse da isti prodate. Svaka informacija je važna. Iskoristite predviđen prostor i budite kreativni.

Fotografije

Fotografije su vrlo važne za svaki oglas. Nije slučajno rečeno da jedna slika govori više od tisuću riječi.

Ukupno možete postaviti 5 fotografija. Vodite računa da je predmet fotografiranja uslikan iz više pozicija ili onako kako traži vaš oglas.

Maksimalna veličina svih fotografija ne smje preći 3 MB. Uredite fotografije na način da su iste ili približno iste veličine. Potrudite se da postavite kvalitetne fotografije jer kupci to od vas očekuju.

Cijena

Vrlo je poželjno da unesete cijenu proizvoda. Ako izostavite cijenu iz oglasnika u velikoj mjeri umanjujete šansu da se kupci zainteresiraju za vaš proizvod.

Ako niste sigurni koju cijenu možete dobiti za svoj proizvod imate mogućnost upisati raspon cijena od najniže do najviše. Kupcu je važna informacija o cijeni. U najčešćem slučaju ako cijena nije istaknuta kupac brzo napušta otvoreni oglas. A to vam nije cilj.

Kontakt podaci

Prilikom registracije navedite svoje kontakt podatke. Broj telefona i e-mail adresu. Kao i druge podatke za koje smatrate da će vam pomoći u ostvarivanju kontakta s kupcima. Kontakt broj će ubrzati komunikaciju, jer potencijalno kupce možda zanimaju dodatne informacije o vašem proizvodu koje niste uspjeli postaviti u oglasu.

Potrebna je registracija

Morate se registrirati da bi postavili svoj oglas. Registracija je jedina mogućnost da kreirate svoj korisnički račun. Kada imate svoj korisnički račun tada možete jednostavnije koristiti našu stranicu. Jednostavnije možete objavljivati svoje oglase, a interakcija sa potencijalnim kupcima je zajamčena i vrlo lako je ostvariti međusobnu komunikaciju.

Ako se ipak ne želim registrirati?

Pravilo je da se registrirate. No u iznimnim situcijama ako baš nemate mogućnost da se registrirate, a želite po svaku cijenu postaviti oglas možemo vam izaći u susret i naše tehničko osoblje će to učiniti za vas. Ako želite svoj oglas obaviti u našem oglasniku to možete učiniti i na način da sadržaj oglasa pošaljete izravno nama na našu mail adresu pijaca.eu1@gmail.com. Mi ćemo tada vaše podatke staviti u oglas na stranicu. Ali ovaj način postavljanja oglasa ne preporučujemo. Tada nemate kontrolu nad svojim oglasom i komunikacija između vas i kupaca je ograničena.

Ovisi o paketu usluge koji ste odabrali?

Trebate odabrati jedanod paketa koje nudimo u našem oglasniku. Svaki od paketa ima svoju cijenu, vrijeme aktivnog oglasa i pogodnosti koje oglasi mogu ostvariti objavom na našoj stranici.

Osnovna vremenska jedinica za svaki oglas je 30 dana. Ukoliko želite da vam oglas bude duže vrijeme vidljiv na našem oglasniku tada morati unaprijediti (dograditi) postojeći paket ili se morate ponovo pretplatiti za neki od paketa. Pojedini paketi omogućavaju postavljanje oglasa do 3 mjeseca, ali i duže, ovisno o interesavanju oglašivača.

Posebni uvjeti postavljanja oglasa

Pijaca.eu zadržava pravo uvoditi promotivne akcije koje u sebi sadrže posebne uvjete za objavu oglasu. U tim slučajevima dužina aktivnog oglasa može varirati, ovisno o pravilima akcije i uvjetima koji će biti navedeni u promotivnim kampanjama. Ti uvjeti se mogu razlikovati od standardnih uvjeta iz našeg pravilnika o oglašavanju.

Može li moj oglas biti cijelo vrijeme na stranici

Tehnički može, s tim da je maksimalno vrijeme na koji se oglass može postaviti limitirano na godinu dana. Međutim, nakon isteka vremena od godinu dana oglas se može produžiti na isti ili drugi željeni period. Što u konačnici znači da vam je oglas cijelo vrijeme na oglasniku. Godišnji oglasi se dogovaraju posebno.

U oglas možete dodati razni sadržaj. Osim tekstualnog opisa i drugih tekstualnih podataka koji određuju vaš oglas možete oglasu pridružiti fotografije i video. Otvorite opciju za unos novog oglasa i slijediti upute iz obrasca.

Kako postaviti slike u oglas?

Vrlo jednostavno možete postaviti fotografije vašeg proizvoda u oglas. Fotografije prethodno trebate pripremiti. Preporučene dimenzije slika su 720 x 540 piksela (maximalno su dopuštene fotografije veličine 870 x 493 pixela). Samo pripremljene fotografije u toj dimenziji omogućit će ispravno prikazivanje vašeg oglasa. Veće fotografije će utjecati na učitavanje vašeg oglasa što može odbiti kupce koji ne žele čekati da im se oglas učitava duže vrijeme.

Sustav predviđa objavljivanje do 5 fotografija. Prva učitana fotografija će ujedno biti i naslovna fotografija vašeg oglasa.

Postavljanje fotografija je vrlo jednostavno. U obrascu za objavljivanje oglasa imate rubriku "Galerija". Klikom na plavi gumb "Pregledaj datoteke" otvorit će vam se prozor vašeg kompjutera gdje trebate odabrati fotografije za svoj oglas.

Maksimalna veličina fotografija je 2 MB, a dozvoljene su standardne slikovne datoteke (png, jpg, jpeg).

Kako postaviti video u oglas?

Ne možete izravno učitati video u naš oglasnik. Ali možete ugraditi već postojeći video sa glavnih video servisa. Naš sustav podržava YouTube i Vimeo.

Primjer linka koji možete ugraditi:

https://www.youtube.com/watch?v=RiXdDGk____,
https://vimeo.com/620922____.

Video link postavljate u predviđenu rubriku obrasca za unos novog oglasa.

Ako imate poteškoća sa postavljanjem fotografija ili videa slobodno kontaktirajte našu službu za podršku.

Mogu li se obratiti oglasniku Pijaca.eu vezano za prodaju ili kupovinu sa pijaca.eu

Mi ne posredujemo prilikom kupoprodajnih odnosa. Naša zadaće je omogućiti postavljane oglasa i pobrinuti se da prikazivanje oglasa funkcionira po postavljenim standardima.

Mi ne posredujemo ni kod kupovine ni kod prodaje. Sami oglašivači se brinu o prodaji svojih proizvoda. Sami stupate u kontakt sa kupcima i obrnuto. Vaš međusobni dogovor validan je za proces transakcije i naš portal ne sudjeluje u tim odnosima.

Oglašivači se dogovaraju s kupcima i međusobno stvaraju kupoprodajni odnos. Za isti su odgovorni samostalno i portal pijaca.eu ne preuzima nikakvu odgovornost za neuspjeh kupoprodajnog odnosa.

Imam li pravo žalbe?

Ne možete se žaliti portalu pijaca.eu ako ste prilikom kupoprodaje izigrani ili prevarini. Sud ima nadležnost u slučaju sporau. Ali možete našem portalu prijaviti zloupotrebe oglašivača ili kupaca koji se ne ponašaju korektno i koji ne poštuju naša pravila o oglašavanju.

Zato morate strogo paziti od koga kupujute i kako kupujete. Prevaranti se lako maskiraju i lako dolaze do svojih žrtava. Kupujte samo od provjernih oglašivača i plaćajte robu kada ju preuzmete.

Kako mogu sigurno kupovati?

Svi oglasi su objavljeni u dobroj namjeri. Mi ne odgovaramo za sadržaj i istinitost oglasa koje objavljuje (Pravila i uvjeti korištenja). Za istinitost izjava i podataka, korištenje autorskih i drugih prava te kvalitetu roba i usluga koje se oglašavaju odgovara isključivo naručitelj oglasa.

Da bi bili sigurniji da se na nekom oglasu ne radi o prijevari donosimo vam nekoliko savjete kojih se dobro pridržavati:

  • prodaju ili kupovinu obavljajte po mogućnosti s osobama do čijeg identiteta možete doći, jer samo u takve osobe možete imati povjerenje
  • nikada ne prihvaćajte ponude koje podrazumijevaju da morate nešto unaprijed uplatiti bez obzira koliko vas suprotna strana uvjeravala da je to sigurno bez obzira o kojoj vrsti oglasa se radilo
  • Naš oglasnik ne jamči ispravnost i kavlitetu robe koja se oglašava niti može utjecati na legalnost i valjanost certifikata za ponuđeno u oglasima. Provjera stanja, kvalitete i količina robe koja se kupuje na strani je kupca.
  • nikada ne odajite svoje osobne ili financijske podatke (JMBG, broj bankovnog računa, broj osobne karte, putovnice i sl.) osim zakonom ovlaštenim pravnim osobama
  • ne kupujte ekskluzivne i skupe proizvode po iznimno povoljnoj cijeni na neviđeno – provjerite da li su stvarno onakvi kakvima su prikazani u oglasu. Iznimno povoljna cijena stvara sumnju na prevaru

Gdje trebam poslati dokaze o uplati za oglas?

Ako uplati vršite na šalteru banke kopiju uplatnog nalog amožete poslati putem maila na adresu pijaca.eu1@gmail.com ili jednostavno slikajte ovjeren uplatni nalog i kao fotografiju poišaljite na naš WhatsApp, Viber, Telegram ili Signal broj +00387 63 820 370.

Po dobivenom dokazu evidentirat ćemo vašu uplatu. Puštanje oglasa uslijedit će u toku dana, a najkasnije u roku od 24 sata.

Ako odaberet PayPal kao način plaćanja tada ne morate poduzimati ništa. Vaša transakcija će odmah biti vidljiva na našem PayPal računu.

Kada će oglas biti aktivan ako ne pošaljem dokaz o uplati?

Ne morate odmah ili uopće slati dokaze o uplati. Mi ćemo od banke dobiti izvode na kojima ćemo registrirati vašu uplatu. Taj postupak traje ipak nešto duže tako da da vaš oglas neće biti vidljiv sve dok ne dobijemo dokaz o uplati. Zato predlažemo da ipak slikate vašu uplatu jer slanjem dokaza ubrzavate postupak objave oglasa.

Nemojte zabraviti da se na fotografiji mora vidjeti žig banke s datumom uplate.

Kako izbrisati oglas iz naše baze i kako ga sakriti od javnosti?

Svi registrirani korisnici imaju mogućnost uređivati svoje oglase. Dovoljno je da se logirate i preko svoje Nadzorne ploče pristupite svojim oglasima. Na oglas jednim kikom možete staviti etiketu PRODANO. Međutim oglas će i dalje biti vidljiv. Ova opcija je korisna ako u budućem vremenu imate potrebu prodavati isti proizvod. Kada ga budete imali na stanju dovoljno je da ponovo odčekirate opciju PRODANO i ona se više neće pojavljivati na oglasu.

Ukoliko pak želite trajno izbrisati oglas kliknite na karticu Moji oglasi i dalje odaberite opciju IZBRIŠI. Time ćete oglas trajno maknuti iz našeg oglasnika.

Na istom mjestu možete dodatno uređivati vaš oglas.

Drugi način da izbrišete svoj oglas je da nas o tome izvjestite putem službenog maila. Zahtjev preko maila smatrat ćemo validnim i ne odgovaramo ako je došlo do zloupotrbe vaš email adrese ili ste se kasnije predomislili pa ne želite brisati oglas. Po prijemu zahtjeva za nas je vaša odluka konačna i vaš oglas će biti izbrisan.

U slučaju da ne obnovite svoj oglas 15 dana nakon isteka važenja oglasa sami ćemo izbrisati vaš oglas bez vaše intervencije. Nakon tog roka nećete moći ponovno aktivirati vaš oglas nego ćete morati raditi novi oglas.

Kako produžiti oglas i kako ga unaprijediti?

Produžiti oglas možete jednostavno preko vaše upravljačke ploče. Logirajte se i otvorite rubriku Moji oglasi. Potom odaberite stavku "Unaprijedi prikaz". Otvorit će vam se novi prozor s ponuđenim opcijama za produženje oglasa ili za njegovo unaprijeđenje.

Odaberite željenu opciju i kliknite na nastavak plaćanja.

Potom izvršite uplatu i još vam preostaje da sačekate da se oglas pojavi na našoj naslovnici.

Također na upravljačkoj ploči vašeg računa možete imati uvid u sve vaše narudžbe i plaćanja. Također možete pratiti status svakog vašeg oglasa.